Kopen van een drone

De hype van de laatste tijd zijn toch wel drones. Mensen kunnen er niet aanwennen en vroeger waren ze onbetaalbaar. Ondertussen kan je al een drone halen voor minder dan €100,-. Leg wat extra neer en je kan foto’s en/of video’s maken met je drone. Maar wat is nu een Drone en waar moet ik rekening mee houden voordat ik een drone ga kopen?

Wat is nu een drone

De officiële term voor een drone is een onbemand voertuig. Vaak zijn ze op afstand bestuurbaar en kunnen meer dan 100 meter hoog vliegen. Eerst waren het militairen speeltjes voor verkenningsmissies, daarna konden militairen er ook mee bombarderen. Ze zijn moeilijk te spotten door de vijand, maar dit is ook gelijk een nadeel want de professionele luchtvaart kan ze ook niet zien. Ook niet met een radar. Tegenwoordig beveiligen drones grenzen, natuurreservaten tegen stropers of voor levering van pakketjes. De Drone-fans gebruiken het vooral om filmpjes en foto’s te maken.

Wilt u een drone aanschaffen? Denk dan aan een quadcopter. Wil je graag stunten door luchtmanoeuvres uit te voeren, dan heb je geen duur exemplaar nodig. Wil je liever een quadcopter met een camera, dan ben je iets meer kwijt. Ook zijn er quadcopters die de mogelijkheid bieden een eigen camera te monteren. Let op dat als je een drone aanschaft, of er ook losse onderdelen verkrijgbaar zijn. Je loopt wel eens schade op en dan is het fijn als u makkelijk een propeller kan vervangen. Soms zijn er ook speciale propellerprotectors aan te schaffen. Een goede accu is soms ook handig als u een langere vlucht wilt maken.

Extra’s

Het bereik van een drone is ook belangrijk. Sommige drones kunnen verder dan 1.5 kilometer vliegen en de wettelijke afstand is vele malen lager. Neem dit dus mee in uw oordeel over welke drone u aanschaft. Bedenk ook hoeveel opslagcapaciteit er voor uw drone nodig is als u foto’s wilt maken. Dit is moeilijk uit te bereiden dus houdt hier goed rekening mee. Onthoud ook goed de wetgeving in de gaten te houden. Er veranderd veel op snel tempo! Op 1 juli is er al veel veranderd in vlieghoogte bijvoorbeeld, maar rond oktober en september komt er een tweede grote verandering aan. Een GPS systeem kan u hierbij goed helpen voor gebieden waar u niet mag vliegen bijvoorbeeld.