Je gaat verhuizen, dat is leuk en spannend totdat je ontdekt dat je toch best wel veel spullen hebt. Een aantal verhuis tips maakt het weer wat leuker en spannender.

Pak een weekendtas in met de benodigde spullen

Tijdens of na je verhuizing kan je best wel moe zijn. Vul je weekendtas met je benodigde spullen zoals: kleding, medicijnen, badkamer en toilet benodigdheden.

Breekbare spullen wikkelen in kleren

2 vliegen in een klap, kleding en breekbare spullen tegelijkertijd ingepakt!

Gebruik boterhamzakjes

In boterhamzakjes kan je kleine spullen in zetten zoals: schroeven, sleutels en gordijnroedes. De zakjes kan je vast plakken aan dozen of kasten(waar ze bij horen).

Niet zo technisch?

Maak een foto van bijvoorbeeld de bekabeling van de computer zodat je weet hoe het aangesloten moet worden.

Kleding uit je kast

Sneller en makkelijker.

Vrienden en familie

Vrienden en familie die je helpen met verhuizen kunnen naast je koelkast ook je woning sneller leeg maken door hun spullen aan te bieden die jij zou verkopen of wegdoen.

Alles ingepakt

Het is niet leuk om men tijdens je verhuizing te laten staat wachten totdat je klaar bent of zelfs nog moet helpen met het inpakken.

Gebruik maken van kleur codes

Kies een kleurcode uit voor elke kamer en plak de kleurcode bij de juiste doos. Om het nog simpeler te maken voor de verhuizers kan je er ook nog eens op schrijven voor welke kamer het bestemd is.

Dozen nummeren

Door dozen te nummeren weet je zeker of alles is aangekomen, ontbreekt er een nummertje dan weetje dat er een doos verdwaald is.

Verhuisbedrijf inschakelen

verhuisbedrijf verhuizen

Mocht het zijn dat je toch te veel grote en waardevolle spullen hebt die je zo veilig en heel mogelijk wilt verhuizen is het handiger om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuizers weten hoe ze te werk moeten gaan en zijn ook verzekerd voor als er wat mis gaat.

Juiste verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf inschakelen is niet al te moeilijk, de juiste verhuisbedrijf inschakelen is een ander verhaal. Lees goed de voorwaarden en service van een bedrijf voordat je een ander bedrijf moet inschakelen omdat half van het werk niet gedaan kan worden. Tegenwoordig kan je ook verhuisbedrijven vergelijken voor als je wilt gaan verhuizen.

Foto’s maken als huurder

Maak een foto van je oude en nieuwe woning als je het huurt zo voorkom je onnodige gekakel van je verhuurder.

Koelkast laten ontdooien

Laat je koelkast minimaal een dag voor de verhuizing ontdooien anders heb je een slip-and-slide.