Met de dagelijkse drukte waarmee je te maken hebt zie je wel eens aantal dingen over het hoofd. Om jou te helpen heb ik hier een aantal handige energie besparing tips om het voor jou even wat makkelijker te maken !

Tip 1: Gebruik en hergebruik ! Gebruik oplaadbare batterijen die zijn goed voor hergebruik. Het is nog handiger als je ook nog eens een batterij oplader hebt die werkt op zonnen-energie!

Tip 2: Gebruik de juiste verlichting, je halogeen en gloeilampjes verbruiken veel stroom. Stap over naar LED verlichting, spaarlampen en TL- verlichting daarmee bespaar je veel meer.

Tip 3: Heeft u kinderen ? Leer ze om alle elektronische speelgoed uit te schakelen of uit de stekker te halen

Tip 4: Buiten verlichting werkt beter met een sensor of schakelaar. Het werkt dan wel nog met halogeen lampen maar er is binnenkort een alternatief op het LED of spaar.

Tip 5: Laat verlichting niet aan staan, schakel de verlichting uit als je niet in een kamer bent of de kamer verlaat.

Tip 6: Maak gebruik van de zon energie, de zon geeft ons veel energie zowel voor alle apparaten als voor je zelf. Laad de meeste apparaten die op zonnen energie werken op in de ochtend zodat je ze ’s nachts kan gebruiken.

Tip 7: Gebruik zo min mogelijk elektrische apparaten als je het ook handmatig kan doen. Bijvoorbeeld gebruik geen bladblazer als je gewoon kan harken.

Tip 8: Sfeerverlichting is mooi, maar natuurlijke sfeer is mooier. Gebruik ’s avonds kaarsjes voor binnen of fakkels in de tuin het bespaard je veel meer en zorgt voor een mooiere sfeer.

Tip 9: Doe de gordijnen dicht als het warm is dat voorkomt veel warmte in je huis en hoef je niet zo snel je airco aan te zetten.

Tip 10: Sluit je aan bij een goedkope energiemaatschappij.