De komende 5 jaar gaat Zelfstroom 100 miljoen euro investeren in huurzonnepanelen voor Nederlandse huishoudens.

Vele huishoudens willen graag zelf energie opwekken alleen vinden ze het nog te duur, Zelfstroom wilt hierbij inspringen en gezinnen zonnepanelen aanbieden via leaseconstructies. Dit bespreekt de oprichter van Zelfstroom ‘Bram Leijten’ in de uitzending van DuurzaamBV Radio.

De zonnepanelen worden kosteloos geïnstalleerd voor de consument, er de maandelijkse kosten liggen lager dan de gemiddelde energierekening. Met de nieuwe concept kunnen consumenten om te beginnen twintig euro per maand besparen op energiekosten.

Als de zon niet schijnt is het ook mogelijk om gewoon levering van aardgas en elektriciteit te krijgen met een energiecontract. De levering van fossiele energie zal op kostprijs zijn want Zelfstroom wilt niet verdienen aan fossiele energie. Met behulp van crowdfunding wordt de aankoop, installatie en onderhoud van de zonnepanelen gefinancierd.

Naast Zelfstroom zijn Big Solar, Solease en de Nederlandse Energie Maatschappij ook bezig met het verhuren van zonnepanelen. In December 2015 is Zelfstroom een nieuwe crowdfunding actie begonnen voor 150 zonnepanelen die geplaatst moeten worden. De start-up uit Den Bosch heeft een target van €600.000 tegen een rente van 5,5%, met een looptijd van 10 jaar.