Nieuwe drone van DJI

Er is een nieuwe drone aangekondigd. Één van de bekendste producenten van drones, DJI, bekend door hun goede kwaliteit/prijs verhouding en de ‘witte drone’ heeft dit laatst naar buiten gebracht. Hij wordt genaamd: de ‘Phantom 3 Standard’. Het besturingssysteem van de Phantom 3 is het Easy-to-Fly besturingssysteem. Sinds 5-8-15 kunt u deze drone al kopen vanaf de website van DJI.

Technieken op de Phantom Drone

Het idee achter het Easy-to-Fly besturingssysteem is dat de drone technologie voor meerdere mensen begrijpelijker en toegankelijker wordt. Welke ondersteuningsystemen zitten er dan op?

  • Ten eerste zit er een ‘Flight Assistantsystem’ op. Als u wegkijkt, en dus de drone geen opdrachten meer geeft, houdt deze drone zichzelf stabiel en in de lucht. Hij zal dus niet neerstorten en zorgt voor een meer ontspannen vliegervaring.
  • ER zit een speciale instelling op genaamd: ‘Safe flight limits’. Dit zorgt ervoor dat de drone niet buiten de ingestelde afstand vliegt tot u. Zo kunt u dus altijd de regelgeving van bijvoorbeeld niet buiten 125m vliegen wat wettelijk bepaald is.
  • Er zit een Return-to-Home toepassing op. Met één druk op de knop vliegt de drone in een rechte lijn weer terug. LET OP: De Drone vliegt in een recht lijn terug. Dit gaat aan de hand van de GPS. De drone zal dus geen bomen, muren of andere obstakels vermijden. Daar zitten namelijk geen sensors voor op gemonteerd. Zorg dus dat de drone hoog genoeg vliegt om geen obstakels te raken.
  • Er komen nog meerdere software updates aan die later uitgebracht worden. Denk aan een Volg systeem dat de Drone achter u aankomt, Point of Interests die u via de GPS aan kan geven die dan gefilmd gaan worden, Waypoints, zodat u een route kan uitstippelen die de Drone kan volgen en Intelligent Orientation Control, die veranderd de vorm van besturing. Denk aan dat he óf de drone letterlijk bestuurd óf dat je de drone bestuurd aan de hand vanaf je eigen locatie. Vanaf jou locatie besturing is handig als de drone niet meer goed in zicht is en je niet meer weet waar de voorkant van de drone op gericht staat.
  • De camera van de Phantom 3 is prachtig. Met een resolutie van 12 Megapixels, 2,7K (Ultra High Definition) kwaliteit met 30 Frames per Second. Je kan de camera ook instellen op 1080p. Door een speciale techniek blijft de camera stabiel en krijgt u geen trillerige opnames.
  • Hij geeft ook een indicatie van hoeveel power er nog in de accu zit.

Drone kopen

Het design lijkt op de andere modellen van de Phantom 3 serie, maar de remote controller komt op bepaalde vlakken overeen met de Phantom 2 Vision+. Als je op je smartphone een speciale App van DJI installeert (Voor de IOS) kan je live de beelden ontvangen die de camera maakt op HD kwaliteit. Dit zijn natuurlijk prachtige drones met camera en zijn al verkrijgbaar vanaf (adviesprijs) €919,-.