Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid.

De dag begint eigenlijk niet goed als je denkt aan de slechte uitslag van de NEV (Nederlands energieverkenning). Dit is een rapport dat controleert of de gestelde doelstellingen gehaald worden, zoals 14% duurzame energie in 2020. De vooruitgang gaat zelfs langzamer dan in 2014. Het NEV gaf aan dat als dezelfde progressie zou volgen in 2015 als in 2014 zouden we 12,4% halen in 2020. Helaas geeft het NEV aan dat we nog maar 11,9% gaan halen. Op dit tempo gaan we de 14% niet halen, laat staan de afgesproken 16% in 2023. Minister Kamp heeft het rapport nog niet officieel gekregen, alleen de NOS had het rapport al in handen. Minister Kamp lacht alles weg en claimt het wel te gaan halen. Het rapport neemt het grote windmolen park niet mee in de vooruitzichten claimt hij. De oppositie wilt nu al aanpassingen aan het beleid. Aan de andere kant, over 4 jaar is Minister Kamp misschien geen minister meer en is het niet zijn probleem, maar die van de minister op dat moment. Misschien moeten we zelf maar actie ondernemen en overstappen naar een energieleverancier zoals Greenchoice die echt groene stroom levert.

Op Utrecht Centraal Station dansen voor energie

Treinreizigers kunnen op Utrecht Centraal Station dansen voor energie. Er is een speciale vloer neergelegd voor de dag van de duurzaamheid die dans moves omzet in energie. De dag van de duurzaamheid is een initiatief van Urgenda. Bij Scholen en kinderboerderijen zijn activiteiten geplanned en scholen zelf zijn natuurlijk druk in de weer om kinderen bezig te laten zijn en bewust te worden van duurzaamheid. Op andere plekken worden rondleidingen en workshops gegeven.
Leuk nieuws uit China

Zonnepanelen huren

China heeft ook een nieuwe doelstelling aan het land gegeven. Zij hebben hun doelstelling voor zonne-energie met 30% verhóógt! Daar kan minister Kamp nog iets van opsteken. Er worden grote zonneparken gebouwd in het noorden van China. Eind dít jaar moeten de parken nog gebouwd en volgend jaar juni willen ze ze aangesloten hebben op het net. Je kan veel zeggen over het communisme, maar hun ideeën worden wel uitgevoerd in plaats van non-stop over gediscussieerd.