Wie dol is op zwembaden en daar in het dagelijks leven ook veel mee bezig is, kan zijn of haar hart ophalen bij de grootste zwembadbeurs in Europa. Voor deze zwembadbeurs moet wel even afgerezen worden naar het plaatsje Lyon in Frankrijk. Eenmaal op deze beurs aangekomen kun je je ogen uitkijken en je vergapen aan de nieuwste trends op het gebied van zwembaden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden op deze enorme zwembadbeurs. Een bijkomstigheid van de beurs is dat er ook diverse, bestaande zwembaden met elkaar vergeleken worden. Er wordt hierbij onder andere gekeken naar de architectuur van de zwembaden. En laat een zwembad in ons land nou net gewonnen hebben. Het Noorderparkbad dat in april van het jaar 2015 zijn deuren opende en zich bevind in Amsterdam-Noord is verkozen tot het mooiste, publieke zwembad van de wereld.

Karakteristieke architectuur

Het bad kenmerkt zich door karakteristieke architectuur. De combinatie van hout, lichte kleuren en een gestroomlijnd design geeft het zwembad een uitnodigend aangezicht. Over de reden dat dit zwembad heeft gewonnen van de andere zwembaden laat de jury het volgende aan het Parool weten: “dankzij de lichte en luchtige architectuur past het gemeentelijke zwembad perfect in zijn omgeving. De houten structuur verzacht de overgang tussen binnen en buiten en nodigt mensen uit het zacht golvende paviljoen, gesitueerd in het hart van het park, binnen te gaan.”

Amsterdam valt in de prijzen

Amsterdam mag zeker trots zijn dat het zwembad is uitgeroepen tot mooiste, publieke zwembad van de wereld. Vorig jaar werd het stadsstrand van Amsterdam-Oost door de Britse kwaliteitskrant The Guardian nog gekozen tot één van de mooiste stadsstranden van Europa. Het stadsstrand genaamd ‘Roest’ kenmerkt zich door het post-industriële uiterlijk en allerlei kunstzinnige objecten. Deze kenmerken waren de reden dat de journalisten van de Guardian het strand omdoopte tot ‘wellicht het coolste stadsstrand’.